zaterdag 11 juli 2015

11-7: Van regen naar zonneschijn.


Vandaag nemen we afscheid van Durango en gaan via 2 bergpassen  (molas pass en red mountain pass) naar Montrose. Eerst even met thuis geskyped en dat was even schrikken. Gelukkig is alles in goede handen en we blijven contact houden. Eenmaal ingepakt, ontbeten en uit gecheckt,  op weg naar Silverton.  Zoals gisteren besloten gaan we het mijnmuseum bezoeken. Maar goed ook want vlak nadat we Durango verlaten hadden begon het stevig te regenen. Het museum was erg uitgebreid met items van 1880 tot in 1998. Opgezet door de oude overgebleven mijnwerkers hadden ze zelfs tussen het oude Sheriffs huis met gevangenis en het oude mijngebouw een tunnel aangelegd waar de diverse apparaten waren tentoongesteld. Niet zomaar los op de grond maar net alsof het nog in werking was. Ons hoofd was niet helemaal bij de vakantie en foto's maken ivm thuis.
Na het museum nog even bij old hundred goldmine gaan kijken. Hier kon je een tour door de mijn doen maar daar hadden we niet echt zin in. Ook omdat we al een paar keer een kolenmijn en zilvermijn in Europa bezocht hadden. Het weer was gelukkig wel opgeklaard en het zonnetje scheen weer. 
De bergpas over red mountain was dan ook prachtig met overal overblijfselen van de vele vroegere mijnen.  Eenmaal in montrose ingecheckt in het hotel en tegen de avond wat gaan eten en in het Black Canyon Gunnison NP van de zonsondergang genieten. Donkere wolken  verstoorden de pret dus morgenavond herkansing. Dan maar een wasje draaien. Moet ook nog gebeuren.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten