maandag 6 juli 2015

6-7: Arches NP en nog wat..

Vanmorgen vroeg opgestaan om voor het echt warm zou worden lekker in Arches National Park wat trails te lopen. Omstreeks 0730 waren we dan ook op en na het ontbijt op weg. Het park ligt op nog geen 10 minuten rijden van het motel.
Als eerste hebben de window section bezocht. Korte wandelingen voeren naar de immense natuurlijke bogen  (arches). De hordes bus toeristen waren er ook maar zij hebben een strak tijdschema en wij niet. Dus zo snel als ze in beeld stonden, zo rap waren ze ook weer weg.
Hierna zijn we naar Delicate Arch gereden en hebben de makkelijkste trails gelopen. Maar toch inspannend klimmen als je last van je knieën hebt.
De boog staar helemaal alleen op een plateau,  prachtig om te zien zelfs van een afstand. Via de langere trail kun je tot bij de boog zelf komen. Deze bewaren we voor een volgende keer!
Van hier zijn we naar het eind gereden (toch 15 minuten rijden) waar we de broken arch trail hebben gelopen. Schitterende zandpaden met vergezichten, door kloven en over plateau's brachten ons langs de kapotte arch als nog intact zijnde. Het weer was aangenaam met zo nu en dan een windje en wat wolken die de felle zon wat tegen hield. Op het warmste van de dag, besloten om siësta te gaan houden op een koele kamer. In de avond bij Moab Brewery gaan eten wat erg lekker was. De lucht was inmiddels op standje onweer en in de verte bliksemde het al. We zijn nog even Sand flats recreational park opgereden (dit ligt een stuk hoger dan moab) en hiervandaan wat foto's van het naderende onweer genomen. In dit gebied kun je met een 4x4 over de rotsen rijden. Hiervoor zijn aangegeven routes gemaakt. Ook mountainbikers kunnen zich uitleven. Zelfs met dit weer (het regende al) gingen nog een hoop Hummer's de rotsen op. Deze wagens werden wel door gidsen gereden. De rest van de avond onder het afdakje wat gelezen en de blog geschreven.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten