vrijdag 12 september 2014

10-9: Cody naar Yellowstone.

Vanmorgen normale tijd opgestaan en om 0830 gaan ontbijten nadat we het thuisfront gerust gesteld hebben dat alles OK is.

In Cody zijn we even door het western mini dorpje gelopen. De huizen hier zijn uit de omgeving van noord Wyoming gehaald en hier bij elkaar gezet om te kunnen laten zien hoe men vroeger leefde. Leuk om te zien en verbazend hoe klein de mensen vroeger eigenlijk waren. Dit kun je goed zien aan de afmetingen van de bedden en kleren.
Na een uurtje gingen we op pad naar de Beartooth Highway. Voor we de pas op gingen nog even getankt en met een big smile vanwege de prijs per liter weer op weg.
Helaas ging de smile snel weg omdat de pas gesloten was wegens ijs en sneeuw (we zullen nog een keer terug moeten komen... 😀).
Niet getreurd, omdraaien en via de Chief Joseph Highway richting Yellowstone. Er hing nogal wat mist, maar eenmaal boven in de bergen was deze weg. Wel was het er koud. De vele mooie uitzichten maakten dat weer goed.
In Cooke city hebben we een lunch genuttigd die weer teveel was.

Eenmaal in Yellowstone zagen we al snel hordes buffels. Regelmatig stoppen voor foto's en genieten van deze machtige dieren.
We moesten zelfs stoppen toen ze besloten om de weg over te steken. De laatste bleef pardoes midden op de weg staan. Even de auto en radio uitgezet en toen keek hij alsof hij het er niet mee eens was... Slik...
Al gauw kwam een ranger die het beest met moeite aan de kant toeterde.

Eenmaal aangekomen in het hotel, gauw in gecheckt, rondje gelopen en voor de rest niks meer...

Internet is erg traag en tegen betaling dus berichten zullen later geplaatst worden.

Groetjes G&P

11-9:Van sneeuw tot zonneschijn.

Gisteravond nog even naar de hot springs  vlakbij het hotel gelopen. Het werd al snel koud,  dus na de fotokiekjes snel weer terug , vroeg naar bed zodat we heel vroeg konden opstaan om de beestjes te kunnen zien.

Helaas was vroeg opstaan niet vroeg genoeg. Geen wolven of beren gezien, wel kuddes Elk, Bizons en herten.
En regelmatig bizon langs of op de weg.

De geysers zijn er ook talrijk en mooi om te zien. Ruiken liever niet. (Rotte eieren lucht). Tot in de middag bleef het lichtjes sneeuwen. Gelukkig bleef het niet op de weg liggen. In de valleien bleef de sneeuw niet liggen, bovenin in de bergen wel.
In de namiddag kwam de zon goed door zodat het in de auto echt warm werd. Blauwe luchten met hier en daar een wolk en in de verte de besneeuwde toppen. Schitterend!
Straks weer eens tanken en eten in Gardiner.

Grtjs...