donderdag 9 juli 2015

8-7: Afscheid van canyons...

Vandaag nemen we afscheid van de unieke omgeving die Moab bied. We gaan op weg naar Durango Colorado.
Nog voor ik een hap van ontbijt had kunnen nemen lag het dienblad net alles erop over mijn schoot. 2x geluk want er zat geen warme drank bij en we zaten buiten. Na snel omkleden kon ik alsnog aanvallen. Na het uitchecken tevens  gemeld dat gisteravond vlak voor slapen gaan het rookalarm afging. Je schrikt je het laplazerus. Gelukkig kwam ik er snel bij om de batterij eruit te halen.
Eenmaal op pad was de eerste stop bij Hole in the Rock. Vroeger door boeren gebruikt om letterlijk in de rots te wonen , nu vooral om souvenirs aan de toerist te brengen. Leuk om even de benen te strekken. Hierna naar Canyonlands het zuidelijk gedeelte. Heel anders dan de noordelijk (bekende Island in the sky) helft  en meer geschikt om wandelingen te kunnen doen. Althans dat hebben we in ons flitsbezoek gezien.
Volgende stop in blanding om te te tanken en in de innerlijke mens op peil te houden. Op een overdekte picknick plek de lunch (salade en toetje ) opgeknabbeld onder het genot van een pittige regenbui met in de verte onweer en bliksem.
Het onweer en bliksem bleef ons achtervolgen want bij Four  Corners (de enige plek in de USA waar de hoeken van 4 staten bij elkaar komen: Utah, New Mexico,  Colorado en Arizona ) floepte de zon ook net achter de donkere wolken weg. Om een foto van de plek te maken waar de staten bij elkaar komen,  moest je in de rij staan. Pfff en dan zie je mensen de meest gekke kunsten uithalen, terwijl er nog honderd ongeduldig wachten. Niks voor ons. Gewoon een foto van een afstandje gemaakt. Rondom het plein zaten indianen hun handwerk , sieraden etc.  te verkopen. Deze plek ligt dan ook indianen gebied en wordt door hun beheerd. Aan de nationale park pas heb je hier niks. 

Het plan was om nog even Mesa Verde aandoen om alvast een indruk te krijgen voor we morgen de hele dag gaan vertoeven. Echter wegwerkzaamheden gooide roet of eigenlijk stilstand in de planning. Bijna een uur wachten voor we verder konden. Ze waren dan ook aan een stuk van 4km tegelijk bezig. Aan beide kanten immense files plus oponthoud voor iedereen die van een toegangsweg kwam.  Uiteindelijk om 1900uur in het motel en gelijk maar wat gaan eten bij Fired Up Pizza. TripAdvisor had gelijk, erg lekker.