zondag 21 september 2014

20-9: Torrey naar Moab

Na het ontbijt dat we rond 0900uur achter de kiezen hadden gingen we op pad.
Direct naast Torrey ligt Capitol Reef National Monument.
Een doodlopende weg van 14km voert door dit prachtig park met een stuk dirt-road (ongeasfalteerd) wat nogal hobbelig was.
Op het einde kon je een wandeling door een kloof maken of de canyon omhoog klimmen. Beide niet gedaan omdat het al tegen de 30°c liep en we nog een flinke afstand naar Moab moesten afleggen (met de nodige stops).
Bij fruita waren diverse boomgaarden waar je zelf appels kon plukken tegen een kleine vergoeding. Even later een stuk of wat appels rijker die later lekker zouden smaken.
Vanuit Capitol Reef slingerde de weg door de canyon om uiteindelijk in Hanksville uit te komen. Hier even het winkeltje bezocht dat in de berg is uitgehouwen. De ruiten van de auto schoongemaakt want de nodige pietjes bleven er hardnekkig op vastkleven.
Van Hanksville verder richting Green River waar het jaarlijkse meloenen feest werd gehouden. Natuurlijk speciaal voor ons gehouden op de dag dat wij er langs kwamen.
Maar eerst Goblin Valley State Park bezoeken. Het kwik was inmiddels over de 30 en in de valley waar de ontelbare soort van paddenstoel vormige rotsen stonden, leek het nog warmer. Toch even kort een rondje gelopen en na de nodige pictures boven bij de overdekte picnic een versnapering weggewerkt en veel gedronken.
In Green River was het erg warm en vooral druk voor zo een klein dorp in het park. Even rond gelopen en de geurige geuren van eten opgeschoven en verder maar weer.
Via Highway128 (een scenic route) die langs de Colorado rivier tussen rotswanden slingert richting Moab.
Op de rivier die redelijk rustig was waren toeristen al dan niet onder  begeleiding aan het raften. Helaas geen omgevallen bootjes kunnen fotograferen. Ook jammer voor de toeristen want het was er 104F = 39°c...
Gelukkig wordt het morgen minder warm en we kunnen in het zwembad voor af te koelen.