maandag 15 september 2014

12-9: Bizons & Geysers

Vanmorgen om 0500uur opgestaan (geen type fout).
Zodoende waren we voor zonsopgang in Lamar Valley om hopelijk beren en wolven te zien.
Helaas geen beer of wolf gezien, maar wel een prachtige zonsopkomst die een mooie dag voorspelt.

Met tussenstops terug naar het hotel gereden voor ontbijt. Genieten van de uitzichten en bizons die de weg weer eens blokkeerden. Dit keer een grote kudde van 20 tot 30 dieren waaronder kleine kalfjes.

Na het ontbijt de westkant van Yellowstone tot aan west Yellowstone gereden. Vandaar weer terug en bij de geisers, modderpoelen en bronnen stopjes voor wandelingen en foto's.
Al met al waren we toch zo'n 7 uurtjes de toerist aan het uithangen.

13-9: Dagje geysers.

Vanmorgen lekker  uitgeslapen en daarna ontbijt naar binnen gewerkt.
Uitchecken bij het hotel ging ook vlotjes en vervolgens rustig op weg naar Old Faithfull, om met de nodige stops de prachtige geisers etc. vast te leggen.
Het weer zit ons ook mee want al gauw liep het kwik tegen de 20°c.

Een paar km voorbij ons hotel stonden een hoop toeristen langs de weg geparkeerd. En waar een hoop toeristen op een kluitje staan daar  is wat te zien! Dus wij ook brutaal auto half op de weg laten staan en mee kijken. Jawel hoor, een grizzly beer op 50 mtr afstand. Gelukkig stonden wij wel 20 mtr hoger dan hem(of haar). Een Park Ranger sommeerde iedereen weg te gaan ivm het verkeer, maar niemand reageerde. Of hebben jullie een beer gezien? vroeg hij.
Yes mr. Ranger.  Oh dan is het goed...

Nadat de beer uit het zicht was gingen we weer op weg en al gauw doemde de een na het ander natuurverschijnsel op.
De ene geiser nog mooier dan de andere en zowel met de camera als beide gsm's werd er volop gekniepst en filmpjes gemaakt. We durven ze niet te tellen hoeveel we in 1 week tijd al hebben vastgelegd....  Dat wordt serieus werken en nagenieten na de vakantie om al het fotowerk uit te zoeken.

Tegen 1600uur kwamen bij Old Faithfull Inn aan en met verbazing stapten we het hotel binnen.
Schitterend vorm gegeven en helemaal van hout straalt dit hotel een megasfeer uit. En dan ligt de beroemdste geiser van Yellowstone (old faithfull) er recht tegenover..

14-9: dagje rondom Old Faithfull.

Vandaag lekker rustig aan gedaan. Uitgeslapen, simpel ontbijtje bij de supermarkt gehaald en tegen 0930uur in de auto gestapt voor een kort ritje naar biscuit basin en blackwater basin.
Ja, Amerikanen zijn goed in het verzinnen van namen.
Beide omgevingen boden zowel kleurige poelen als kleine geisers en stoomputten.

In de middag gewandeld rondom old faithfull waar ook nog via houten  paden diverse bronnen zijn te zien.

Dat kunnen ze hier wel goed. De toegang tot bijna alle  bezienswaardigheden is er voor iedereen. Of je slecht ter been of in een rolstoel zit, via aangelegde paden en houten boardwalks kun je dus toch heel veel zien.

Old Faithfull barst om de +/- 92 min. uit. Een waar waterspektakel dat zo'n 90 meter hoog komt. Elke keer dat het staat te gebeuren zijn de bankjes rondom de geiser dan ook snel gevuld met kwebbelende toeristen. Vooral de Aziatische afvaardiging laat goed (luid) van zich horen met Oh's en Ah's en de ontelbare bliepjes en klikjes van gsm's, tablet's en camera's.

Na  zonsondergang als het echt donker is en er geen toeristen met lampen staan rond te zwaaien zie je een prachtige sterrenhemel. Zelfs de melkweg is dan zichtbaar. Ook het hotel is dan een sprookje van zowel buiten als binnen door de sfeervolle verlichting.