vrijdag 17 juli 2015

16-7: watervallen en cliff-dwellings

Vandaag een rustig dagje gepland met een wandeling bij watervallen en de oude indianen woningen bezoeken. Beide liggen direct in de buurt dus we hoefden niet ver te rijden. Omdat Seven Falls gesloten was wegens renovatie,  werd het Helen Hunt Falls. Een kwartiertje rijden van het motel en vlakbij Cheyenne Mountain waar NORAD in gevestigd is (North American Aerospace Defense Command ). Helaas is norad niet toegankelijk voor toeristen. Eenmaal bij Helen Hunt (niet de filmster) Falls bleek er iemand niet ok te zijn. En al gauw stond er politie brandweer en ambulance op de parkeerplaats. Lijkt allemaal mee te vallen want paniek was er niet. In het zonnetje aan de klim begonnen wat nogal pittig was maar op genoeg plekken werd het pad dat 1km lang was overschaduwd door bomen. Samen met een beetje wind best lekker.
Eenmaal boven lekker genieten van het uitzicht en het ruisen van het water. Het is geen grote stroom maar het stroomt wel hard. Kinderen gingen pootje baden maar niet lang, het water was nogal koud. Halverwege de afdaling waren vrijwilligers bezig met grafiti van de borden af te halen. Een leuk gesprek over en weer volgde en een uur later vervolgde we onze weg. Volgende stop was bij Manitou Cliff-dwellings. Pueblo indianen hebben hier gewoond en is nu een parkje geworden waar je door de oude woningen kunt dwalen. Tevens is er in 3 verdiepingen een souvenirswinkel en museum gevestigd, deels in de oude woningen van door Spaanse invloed nagebouwde haciënda.
Uiteraard ook een cafetaria waar er per ongeluk iets ongezonds in onze buikjes belande. Hier was tevens uitverkoop van t-shirts en 3 voor 18$ kun je niet aan voorbij lopen. Overigens in de souvenirwinkel is er ook het e.e.a. blijven plakken.
Nog even door het centrum gereden en besloten om de spullen in de koffers alvast te fatsoeneren zodat dit niet op de laatste avond nog moet. Daarna gegeten bij Sahara. Staat volgens tripadvisor op nummer 1 en het eten was dan ook erg lekker. Aan de bediening moet nog gesleuteld worden want het duurde nogal wat terwijl het niet eens druk was.
Als afsluiter voor vandaag wederom regen met als toetje een dubbele regenboog.