vrijdag 3 juli 2015

3-7: van Vernal naar Grand Junction


Als je de gsm wilt opladen is het ook handig om de stekker van de verdeeldoos in het stopcontact te steken. Omdat we dit gisteravond vergeten waren, zijn  beide gsm's leeg gelopen en werden we dus ook niet wakker door het alarm. Uiteindelijk toch maar opgestaan omdat er op de gang wat rumoer was. Al gauw kwamen we erachter dat het inmiddels al na 0900 uur was.  Dus gauw inpakken,  aankleden en wassen ( niet precies in die volgorde ) en de spullen in de auto gemikt. Vervolgens ontbeten en uit gecheckt. Onze eerste stop was Phantasy Canyon. Een klein gebied midden tussen de olie en gas velden in.  De weg ernaartoe ging voor een gedeelte over een gravel weg. Deze weg is zeer goed te doen met elk type auto.
Omdat de gsm nog niet voldoende was opgeladen helaas geen foto van deze gekke rare buitenaardse rotsen. Na een klein uurtje over de rotsen klauteren begon het aardig warm te worden. Inmiddels waren er nog meer toeristen gearriveerd wat genieten van de stilte teneinde was. De weg naar Grand Junction voerde ons over nog eens 20km gravel waarbij we een aardige stofwolk achter ons lieten.
In het dorpje Rangley de auto vol getankt en bij de Subway een broodje gekocht voor de lunch.
De weg door Pintado Canyon was voorzien van vele rust plekken met picknick tafels in de schaduw. Na de lunch voerde de weg over een bergpas waarbij een foto is toegevoegd. Gsm had weer sap genoeg. Eenmaal in Grand Junction ingecheckt in het Palomino inn en een kleine siĆ«sta gehouden. In de avond nog Colorado National Monument ingereden om bij zonsondergang wat foto's te maken. Tevens zou bij Fruita vuurwerk worden afgestoken. Gelukkig konden we op de berg nog een plekje bemachtigen. Velen hadden nl. hetzelfde plan... Om 2145 begon het spektakel. We zaten op ongeveer 2 km afstand. Een mooi uitzicht over Fruita en het vuurwerk. Een dik half uur later was er dan de finale. Prachtig om dit eens van hoogte te zien.  Van het vuurwerk geen foto's met de gsm gemaakt. En morgen 4 juli wordt er in het sportpark in Grand Junction het nog eens dunnetjes over gedaan.