zondag 5 juli 2015

4-7: Independence day

Vandaag om 10 uur zou de grootste optocht van Grand Junction ooit door main street trekken. Dat wilde we wel eens meemaken. Om 0920 zaten we met onze stoeltjes op de kruising main en 4th street. Net op tijd want het begon al aardig druk te worden.
Om 1000 uur ging de optocht van start. Muziekbands, verenigingen, scholen en vooral veel aandacht voor veteranen. Een mooi gebaar. Snoepjes werden uitgedeeld aan de kinderen en uiteraard voor diverse instanties reclame gemaakt.
Na de optocht zijn we wat voor de lunch gaan halen en in het park (colorado nm) op een picknick plek opgepeuzeld. Daarna op het gemak door het park gereden met nog een paar stopjes.

Terug bij het hotel even de koffers en inhoud wat opnieuw georganiseerd want het begon een boeltje te worden. Het was inmiddels ook al tijd om naar het baseball Suplizio field park te gaan. In en rondom het park hadden zich al massa mensen verzameld al dan niet uitgedost in iets wat met de Amerikaanse vlag te maken had. Een super gezellig sfeertje! Eenmaal in het stadion kwamen we al gauw aan de praat met een gezin en de tijd tot 2145 vloog voorbij. Tussendoor werden er nog t-shirts met een luchtkanon het publiek ingeschoten. Even voor 2200 uur barste het vuurwerk op muziek dan los. Muziek van o.a. Lee Greenwood - God bless America,  Neil Diamond - America   en nog wat patriotisch klinkende nummers. Samen met een enthousiaste menigte maakte dit tot een geweldige avond!

(Van het vuurwerk geen foto's met de gsm genomen)