maandag 22 september 2014

22-9: dagje 2 rond moab.

Omdat het gisteravond slecht weer bleef hebben we maar wat wasjes gedraaid bij het motel en op de kamer TV gekeken. Er was een marathon van Duck Dynasty op.
Verveeld hebben we ons niet.
Vanmorgen liet de  zon zich in de ochtend al volop zien en het belooft de rest van de dag droog te blijven met een  temperatuur van 28°c. 
Eerst ontbijten en dat hebben we gedaan bij Red Rock Café waar we meteen sandwiches voor de middag gekocht hebben. Even tanken en een zak ijs voor de koelbox, en op weg naar Arches National Park. Bij de ingang was het al druk. Bij de eerste viewpoint stond dan ook al gelijk file. Vele viewpoints later en korte wandelingen besloten om terug naar Moab te gaan. In de namiddag gaan we nog naar Canyonlands zodat we daar de zonsondergang kunnen zien.
Tegen 1600uur ingestapt en op weg naar Canyon lands. Eerst de view points langs die weer mooie vergezichten en kleuren van de langzaam ondergaande zon weergaven.
De zon zou om 19:15 ondergaan en we besloten om deze bij Mesa Arch te gaan meemaken. We waren dan ook ruim op tijd bij de Arch die een blik op de canyon gaf alsof je door een venster keek.
Helaas bleef er een wolk voor de zon hangen die het een beetje verpestte. Maar toch een  bijzondere plek om te zijn. Op de terugweg naar de auto (via een aangelegd paadje toch 15min. wandelen) kwamen dan toch de echte zonsondergang kleuren in de lucht en rotsen om ons heen.
Tegen 20:00 uur waren we weer terug in Moab waar we bij Zak's heerlijk hebben gegeten.

21-9: dagje rond Moab.

We werden pas tegen 0900uur wakker. Gauw eruit en even met thuis gebeld dat alles OK is en we ons prima amuseren.
Voor het ontbijt zouden we naar het Jailhouse Café gaan wegens goede recensies op tripadvisor.
Na even wachten want het was druk kregen we een smakelijk ontbijt voorgeschoteld.

Hierna op naar Dead Horse State Park.
Vanuit de uitkijkpunten een schitterend vergezicht op de canyons, Colorado rivier en de dalen.
Na even door het visitor center gelopen waar ze de geologie van het gebied op schaal in kaart hadden gebracht en lieten zien hou oud de verschillende rotslagen zijn (jongste en bovenste laag is 125miljoenjaar), zijn we naar het eindpunt van het park gereden. Vanaf deze plek kon je nog verder kijken en samen met een prachtige wolkenlucht een geslaagd tripje.

In de auto en op naar het ernaast gelegen Canyonlands National Park.
Toch nog 25km rijden...
Direct na de ingang besloten om een gravel weg te gaan rijden de valley in. Volgens de borden voldeed onze auto aan de eisen dus huppakee, gaan met die banaan.
Langs een richel slingerend de Canyon in ging prima en eenmaal op de bodem (bijna dan) ging de weg langzaam over in een wat hobbeliger gedeelte. Na een uurtje te zijn voort gehobbeld en met de kaart vergeleken dat we maar 1/3 van de weg hadden afgelegd besloten om maar om te keren. Halverwege op de terug weg begon de lucht te betrekken en de eerste druppels vielen al naar beneden.
Eenmaal boven op de asfaltweg begon het te gieten en onweren.
Een verstandige keus. Alhoewel er nog steeds mensen naar beneden gingen zowel met auto als met mountainbikes.
Omdat het zo slecht weer was en het wolkendek zo laag dat je niks kon zien, besloten om terug naar Moab te gaan en wat winkeltjes bekijken.
Daarna lekker gegeten bij Denny's.
Morgen staat Arches National Park op het programma en als er nog tijd over is even terug naar de uitkijkpunten van Canyonlands.
(foto's worden thuis toegevoegd)