zaterdag 27 juni 2015

27-6: in de Black hill van south dakota

Vanochtend wakker geworden met een stralend blauwe lucht en het zonnetje deed ook al zijn best. Het zou vandaag tegen de 30°c worden.
Na het ontbijt op pad richting Jewel cave NM. Het rijden door dit landschap is geen straf. Prachtige heuvels waar vooral grondeekhoorns en enkele bizons in de verte aanwezig zijn.
Eenmaal bij Jewel cave een tour geboekt die ongeveer 1.5 uur zou duren.
(Van de grot en omgeving helaas geen foto op de blog).
De tour was erg leuk en de grot zelf..... tja in Europa heb je ook indrukwekkende grottenstelsels. Het schijnt wel de grootste grot te zijn.
Na de tour was het  tijd voor lunch die we in custer in Buglin Bull restaurant hebben genuttigd. Ondertussen reden hordes bikers  door de straten in alle soorten en maten. Zowel in mens als machine. ...

Na de lunch zijn we naar Windcave NM gereden. Niet om nog een grot te bekijken maar om een trail te lopen. Het rondje om de berg met "Magic views" duurde ongeveer 1 uur volgens de gids en met onze ahum geweldige conditie een peulenschil.

Omdat Amerikanen graag overdrijven deden we het rondje in 45 min. Knap hè? 

De uitzichten waren wel zonder overdrijven prachtig. Om nog wat dieren te zien (die tegen de avond zich gewillig laten fotograferen) zijn we de wildlife loop road op het gemak afgereden. Kuddes bizons met kleintjes stonden speciaal voor de toerist te wachten tot deze genoeg kiekjes verzameld had.

Ook loslopende ezels (ik bedoel dus de dieren die op 4 poten lopen) diende zich bij de toeristen aan. Zeer waarschijnlijk omdat ze ook gevoerd werden....

Als afsluiting van de dag hebben we de Mammoth site in hot springs bezocht  (lag toch zowat om de hoek van het motel). Erg indrukwekkend om te zien hoe deze en andere dieren uit een poel die 26000 jaar geleden was ontstaan worden opgegraven.


26-6: Van denver naar south dakota

Voor vandaag de rit naar south dakota via Scottsbluff en Alliance.
Wederom vroeg wakker en als eerste Patricia gefeliciteerd met haar verjaardag. Hieperdepiep hoera  😙.
Uiteindelijk om 0800 uur opgestaan en de handbagage in orde gemaakt. De koffers hadden we de avond ervoor al in de auto gezet.
Na het ontbijt snel op weg maar omdat de rest van Denver ging werken stonden we al gauw in de file.  Eenmaal voorbij de stad schoot het snel op.  Tegen de middag kwamen we bij Scottsbluff aan waar we op de top van het uitzicht genoten en met diverse mensen en spontaan gesprek voerden. En stel had vroeger in Nieuwenhagen gewoond en de meneer werkte toendertijd in Geilenkirchen. Hoe klein kan de wereld zijn. Op een picknick plaats onze lunch opgegeten die bestond uit salade en een toetje.
Vervolgens op weg naar Alliance wat carhenge ligt. Hier staan liggen Amerikaanse auto's begraven in het patroon van Stonehenge in Engeland. Voor autofanaten een horrorshow maar wij vonden het wel leuk. Na 10 min. hadden we het dan ook wel gezien en vervolgde we onze weg richting Hot Springs waar we 2 nachten blijven.
We hebben veel , heel veel en nog meer prairie gezien. Oneindig verre gezichten van heuvels bedekt met gras. En zo nu en dan rij je daar helemaal alleen met alleen wat vogels, koeien en paarden. Prachtig!
(Helaas doet Blogger moeilijk met foto's dus kan ze niet allemaal plaatsen)