zaterdag 20 september 2014

19-9: Bryce Canyon naar Torrey

De steak en de kip smaakten heerlijk en na een lekkere douche en wat TV kijken vielen de oogjes tegen 2300uur dicht.
Vanmorgen om 0900uur aangereden en na een paar mijl de auto uit om de benen te strekken bij Mossey Cave trail.
Een korte wandeling langs een snelstromend beekje met gekleurde rotsen om ons heen.
De Cave had weinig mos maar drupte wel. Schijnt juist in de winter periode mooier te zijn omdat het dan een ijs grot is.
Verderop was nog een kleine waterval te zien en na de nodige foto's terug naar de auto.
Volgende stop Kodachrome basin. Vanuit de auto kon je al veel mooie plekken zien en hier en daar een korte wandeling gemaakt. Vooral de kleuren bruin, groen en wit markeren hier de rotsen en steenformaties.
Verder maar weer over de prachtige UT12. Een scenic byway zoals ze deze highway noemen.  Slingerend tussen de bergen van miljoenen jaar oud waar nu nog botten worden opgegraven. Dit gebied is pas in 1872 door Powell (ontdekkingsreiziger van Lake Powell) ontdekt en in kaart gebracht.
Bij een klein dorpje op een picnic plaatsje een kleine lunch van ananas, puddinkje en pecan Pie opgegeten.
Bij het Kiva coffeehouse wat gedronken, gekletst met mensen uit Alaska en genoten van het uitzicht. Wat een prachtige omgeving!
Na een uurtje verder gereden en de wolken kwamen opzetten. Dat voorspelt niet veel goeds. Even later kwam er een  plensbuitje met hagel naar beneden. De 2e deze vakantie dus we mogen niet klagen.
Bij Torrey overnachten we in het Broken Spur & Inn. Blijkbaar is deze populair onder de NL's sprekende, want er zijn nog 4 koppels.