woensdag 24 september 2014

24-9: Mexican Hat naar Gallup

Met een zonnetje dat door een spleet tussen de gordijnen door piekte wakker geworden. Het bleek pas 0730 te zijn. Nog even omdraaien maar.
Mede gasten van dit motel die op de motor rondtoeren dachten daar anders over en moesten hun lawaai aan iedereen even laten horen.
Toch nog tot 0815 blijven liggen.
Na alles ingepakt te hebben, ontbeten en uitgecheckt, op weg naar Monument Valley.
Vorig jaar alleen een snelle fotostop van afstand, nu gingen we het park in en een scenic drive rondom de butes doen.
Dit park en een groot gedeelte van noord Arizona staat onder beheer van de Navajo indianen en veelal staan er kraampjes langs de weg of in parken waar ze hun (meestal) sieraden aanbieden.
Nu bleven er ook een aantal mooie souvenirs aan de vingers van Patricia plakken.
Na de rondrit rondom de butes wat weer mooie plaatjes opleverde gingen we op weg naar Canyon de Chelly.
Hier leefden indianen in canyons onder overhangende rotsen.
De rit er naar toe was er een van veel rechte wegen die mijlenver in het niets verdwenen met her en daar wat ranches.
Liepen in Wyoming bizons los rond, hier waren het wilde paarden en kuddes geiten.
Gelukkig geen wegblokkades door de dieren.
Bij Canyon de Chelly een van de 2 scenic drives gedaan waar we al bijna 2 uur mee zoet waren. De rest zullen we bewaren voor een volgende keer.
Vanaf de viewpoints keek je zo de canyon in waar de overgebleven ruïnes duidelijk zichtbaar waren. Volgens een vriendelijke indiaan (die zandsteen met de hand beschilderde en er dus na overhandigen van enkele dollars een mee op reis naar NL gaat) zou een tour door de gehele canyon onder begeleiding 10 uur duren.
Helaas hebben we niet zoveel tijd....
Van hier naar onze overnachting in Gallup New Mexico zou nog 2 uur duren, dus hopsakee verder maar weer... Rijmt niet.
Bij Hubbel Trading Post even de benen gestrekt en het winkeltje bezocht. Een indiaanse mevrouw was in het visitor centre aan het weven. Patricia was er met geen stok weg te krijgen... Even later toch wel 😋
Verderop een stop van 30min. ongeplande stilstand door  wegwerkzaamheden, waarna we om 1800 aankwamen in Gallup.
Rest ons wat te eten, douchen, blog bij werken, foto's van vandaag bekijken en weggooien wat niks is en lekker slapen.

23-9: van Moab naar Mexican Hat.

Vandaag gaan we ons verplaatsen naar Mexican Hat. Een klein dorpje aan de Colorado rivier.
Na het uitchecken hadden we geen zin om in een restaurant te gaan ontbijten, dus werd het (voor de 1e keer) een ontbijtje bij Mc Donalds.
Hierna reden we zuidwaarts richting The Needles overlook. Dit is de oostkant van Canyon lands National Park. Ook weer van hieruit een prachtig uitzicht. Maar het lijkt veel op het noordelijk gedeelte waar veel meer uitkijk punten zijn.
Volgende stop was Newspaper Rock.
Tekeningen door mensen van 2000 jaar geleden gemaakt en nog steeds goed zichtbaar wat men bedoelde. Althans voor een gedeelte.
Via een vallei waar vroegere cowboys en boeren gevestigd waren  (te zien aan vervallen houten gebouwen) terug naar de highway gereden voor de volgende stop bij Natural Bridges Monument.
Natuurlijke gigantische stenen bruggen door water en wind uitgesleten. Bij het visitor centre onze lunch genuttigd die we in Monticello tijdens het tanken bij een tankstation gekocht hadden.
Na de rondweg afgereden te hebben en diverse bruggen te hebben gefotografeerd, verder maar weer.
Mulie point de volgende stop. Via een gravel en zandweg kwamen we bij een uitkijkpunt dat zover het oog reikte canyons, verre zandpaden en Monument Valley aan de horizon liet zien.
Zou een superplek zijn om te overnachten maar zonder hotel of tent wordt het wat lastig.
Na een tijdje weer ingestapt en via Moki Dugway (zand/gravel pad) langs een canyon wand naar beneden.
Omdat er nog tijd was zijn we Goosenecks State Park ingereden dat een overzicht geeft op de slingerende Colorado rivier vele tientallen meters beneden ons.
Daarna bij mexican hat (stenen hoed die balanceert op een kleine rots, althans zo lijkt het van onderen) ingecheckt in het San Juan Inn. Dit was een oude trading post en nu tot motel omgebouwd. Vanaf het balkon met 28°c genoten van het ondergaande zonnetje...