woensdag 1 juli 2015

30-6: Van Black Hills naar Wyoming

Vandaag een verplaatsing richting zuidwest met omweg via noord-noordwest.
Moeilijk?  Nee hoor. Vertrokken vanuit Keystone richting Deadwood (noorden) echter vlak voor deadwood serieuze vertraging in de vorm van wegwerkzaamheden. Dus gedraaid en via Lead waar we even de oude open pit mine hebben bekeken en die nu onder andere gebruikt wordt voor onderzoek naar neutrino's. Ik ga geen moeite doen dit uit te leggen, zoek het maar op... 😉
Ondertussen was er ook nog een opening van het plaatselijke visitor centre dat bij het sandford lab hoort. We staan nog net niet met onze snoet op de lokale tv.

Via spearfish canyon richting Devils Tower (noordwesten ). Bij de immense rotsformatie (264mtr hoog) hebben we een rondje eromheen gelopen en natuurlijk de nodige foto's gemaakt. Op de terugweg naar de hoofdweg nog even gestopt op verzoek van mijn eega om de prairie dog's te bekijken. Ook hier zitten die beestjes met hele families over de vlakte verspreid. Wel schattig om te zien.
De route vervolgde verder in zuidwestelijke richting om in Casper te overnachten. Over een stuk van 200 km door de wyomingse heuvels geen boom gezien, alleen maar gras,  schapen, olietanks en ja-knikkers.
Morgen verder naar Vernal in Utah.