woensdag 24 september 2014

23-9: van Moab naar Mexican Hat.

Vandaag gaan we ons verplaatsen naar Mexican Hat. Een klein dorpje aan de Colorado rivier.
Na het uitchecken hadden we geen zin om in een restaurant te gaan ontbijten, dus werd het (voor de 1e keer) een ontbijtje bij Mc Donalds.
Hierna reden we zuidwaarts richting The Needles overlook. Dit is de oostkant van Canyon lands National Park. Ook weer van hieruit een prachtig uitzicht. Maar het lijkt veel op het noordelijk gedeelte waar veel meer uitkijk punten zijn.
Volgende stop was Newspaper Rock.
Tekeningen door mensen van 2000 jaar geleden gemaakt en nog steeds goed zichtbaar wat men bedoelde. Althans voor een gedeelte.
Via een vallei waar vroegere cowboys en boeren gevestigd waren  (te zien aan vervallen houten gebouwen) terug naar de highway gereden voor de volgende stop bij Natural Bridges Monument.
Natuurlijke gigantische stenen bruggen door water en wind uitgesleten. Bij het visitor centre onze lunch genuttigd die we in Monticello tijdens het tanken bij een tankstation gekocht hadden.
Na de rondweg afgereden te hebben en diverse bruggen te hebben gefotografeerd, verder maar weer.
Mulie point de volgende stop. Via een gravel en zandweg kwamen we bij een uitkijkpunt dat zover het oog reikte canyons, verre zandpaden en Monument Valley aan de horizon liet zien.
Zou een superplek zijn om te overnachten maar zonder hotel of tent wordt het wat lastig.
Na een tijdje weer ingestapt en via Moki Dugway (zand/gravel pad) langs een canyon wand naar beneden.
Omdat er nog tijd was zijn we Goosenecks State Park ingereden dat een overzicht geeft op de slingerende Colorado rivier vele tientallen meters beneden ons.
Daarna bij mexican hat (stenen hoed die balanceert op een kleine rots, althans zo lijkt het van onderen) ingecheckt in het San Juan Inn. Dit was een oude trading post en nu tot motel omgebouwd. Vanaf het balkon met 28°c genoten van het ondergaande zonnetje...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten