maandag 15 september 2014

14-9: dagje rondom Old Faithfull.

Vandaag lekker rustig aan gedaan. Uitgeslapen, simpel ontbijtje bij de supermarkt gehaald en tegen 0930uur in de auto gestapt voor een kort ritje naar biscuit basin en blackwater basin.
Ja, Amerikanen zijn goed in het verzinnen van namen.
Beide omgevingen boden zowel kleurige poelen als kleine geisers en stoomputten.

In de middag gewandeld rondom old faithfull waar ook nog via houten  paden diverse bronnen zijn te zien.

Dat kunnen ze hier wel goed. De toegang tot bijna alle  bezienswaardigheden is er voor iedereen. Of je slecht ter been of in een rolstoel zit, via aangelegde paden en houten boardwalks kun je dus toch heel veel zien.

Old Faithfull barst om de +/- 92 min. uit. Een waar waterspektakel dat zo'n 90 meter hoog komt. Elke keer dat het staat te gebeuren zijn de bankjes rondom de geiser dan ook snel gevuld met kwebbelende toeristen. Vooral de Aziatische afvaardiging laat goed (luid) van zich horen met Oh's en Ah's en de ontelbare bliepjes en klikjes van gsm's, tablet's en camera's.

Na  zonsondergang als het echt donker is en er geen toeristen met lampen staan rond te zwaaien zie je een prachtige sterrenhemel. Zelfs de melkweg is dan zichtbaar. Ook het hotel is dan een sprookje van zowel buiten als binnen door de sfeervolle verlichting.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten